Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah

Cara Memulakan Bisnes Makan  Delivery Dari Rumah. Bagaimana cara memulakan bisnes makan dan delivery dari rumah? Tidak dinafikan, sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini di istiharkan ramai peniaga kecil dan mega yang terjejas. Demi kelangsungan perniagaan, anda perlu memanfaatkan peluang perniagaan yang ada untuk menampung kos sewa dan bayaran ansuran bulanan yang terjejas.

Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah

Macam Mana Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah

Walaubagaimanapun, saya bukan bermaksud bisnes makan dan delivery ini adalah satu-satunya pilihan yang ada. Terdapat banyak lagi bisnes yang boleh dibuat ketika PKP ini. Namun, bisnes makan adalah paling mudah untuk dimulakan dengan kos yang rendah serta sentiasa ada permintaan yang tinggi! Walaupun selepas tamat PKP!

Bisnes Makan dan Delivery Dari Rumah Jana Pendapatan RM200 Sehari

Saya tahu ramai yang nak cuba bisnes ni, apatah lagi anda mungkin pandai memasak. Tak tahu masak, boleh belajar!

Jangan stress kalau masakan tak jadi boleh upload dalam Group Facebook Masak Apa Tak Jadi Hari Ini ! PM sendiri yang cakap dalam pengumuman bantuan tambahan COVID-19 tempoh hari haha..

Apabila mulakan bisnes makan dan delivery ini, apa yang bermain difikiran anda?
  1. Macam mana nak dapatkan pelanggan?
  2. Macam mana nak buat iklan?
  3. Nak buat iklan kat mana?
  4. Berapa pula nak caj delivery?
  5. Ada ke orang nak beli?
  6. Pukul berapa pula nak masak dan nak hantar?
  7. dan macam-macam lagi persoalan...
Sebenarnya, nak buat perniagaan ni guru terbaik kita adalah belajar daripada orang yang sudah berjaya! Berita baik untuk anda yang berminat dalam bisnes makan dan delivery, terdapat sebuah Ebook hasil penulisan dan perkongsian pengalaman bisnes makan & delivery sejak 5 tahun yang lepas dan berjaya menjana RM200 sehari pendapatan.

Penulis ebook yang dikenali Saiful a.k.a “Abang Speggo” ini mahu berkongsi dengan bakal peniaga bisnes makanan dan delivery untuk ikut cara dia memulakan bisnes ini.

Ebook yang saya maksudkan adalah “Ebook Bisnes Makan Delivery” yang mengandungi 9 topik utama yang bakal membantu anda memulakan bisnes makan delivery nanti.

Point 1: 5 Persediaan Sebelum Mula Bisnes

Iya! Sebelum nak mula apa-apa pun, kena ada persediaan! Jadi, saya dah ringkaskan 6 perkara yang perlu anda siapkan sebelum nak start buat bisnes makan delivery ni!

Point 2: Kaedah-kaedah Jualan

Nak buat bisnes makan ni sebenarnya ada 2 kaedah! Setiap kaedah mempunyai waktu memasak dan menghantar yang berbeza. Jadi, anda boleh pilih ikut waktu kesesuaian anda... sama ada nak buat kaedah jualan #1 atau kaedah #2.

Point 3: Cara Pembungkusan

Ini pun penting juga, bekas jenis apa yang pakai? Bagaimana nak bungkus supaya makanan tidak mudah rosak atau basi?

Point 4: Panduan Kira Kos & Keuntungan

Ada satu bab saya bagi contoh, macam mana nak kira kos serta, bagaimana untuk meletakkan harga jualan! .

Point 5: Bagaimana Nak Mula

Hah! Ini yang paling mustahak! Ramai orang tak tahu macam mana nak mulakan bisnes ni! Tak tahu kat mana nak cari pelanggan! Jadi, saya tunjukkan cara, bagaimana untuk mendapatkan pelanggan dengan mudah, pantas dan tanpa mengeluarkan sebarang kos!

Point 6: Panduan Bina Database Pelanggan Guna Whatsapp

Tak perlu guna sistem rumit-rumit.. gunakan sahaja whatsapp yang memang kita gunakan hari-hari tu! Dalam ebook ni saya ajar macam mana nak simpan no pelanggan secara tersusun dan macam mana nak buat promosi kepada pelanggan-pelanggan yang sedia ada! 

Point 7: Strategi Pantas Bina List 100 Pelanggan Pertama

Saya tunjukkan strategi macam mana nak dapatkan 100 contact (nama,phone & alamat diorang) dengan pantas! Insyallah.. boleh dapat 100 nama ini dalam masa 1-2 hari sahaja! Strategi ni kena keluar kos sikit! Tapi ia sangat berbaloi!

Point 8: Cara & Time Buat Iklan

Ini sangat penting, anda perlu tahu bila waktu nak buat iklan, bila waktu nak ambil order serta bila waktu nak masak dan buat delivery!

Point 9: Cabaran & Rintangan

Walaupun bisnes ini kecil risikonya, tetapi, tetap ada juga cabarannya.. saya sharekan beberapa pengalaman sebenar saya menghadapi cabaran-cabaran ini dan bagaimana saya mengatasinya!


Testimoni Ilmu Masak Spaghetti dan Ebook Bisnes Makan Delivery

Tak rugi memiliki ebook ini, mereka yang telah berkongsi masakan Spaghetti Abang Speggo terbukti menarik minat pelanggan dengan teknik yang betul.
Lihat antara testimoni yang Abang Speggo kongsikan dibawah ni!

Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah

Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah

Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah


Berminat? Mahu Dapatkan Ebook Ini?

Untuk ebook panduan berkaitan bisnes ni selalunya dijual dengan harga RM50 keatas! Tetapi ketika PKP ini, penulis faham ramai antara kita terjejas sedikit dalam hal kewangan.

Jadi, untuk tidak membebankan EBOOK BISNES MAKAN DELIVERY ini ditawarkan dengan harga RM30 sahaja! 

Ya..RM30 sahaja!

Tapi, harga ini tidak dijamin kekal untuk selamanya! Boleh jadi harga ini akan dinaikkan!

Dapatkan sekarang dengan Bonus Ebook Super Spaghetti jika anda dapatkan Ebook Bisnes Makan Delivery ini !

Panduan Memulakan Bisnes Makan & Delivery Dari Rumah

Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah
>>> KLIK SINI UNTUK TEMPAHAN <<<


Semoga dengan perkongsian Cara Memulakan Bisnes Makan Delivery Dari Rumah ini membantu anda mengatur strategi super untuk bisnes di musim PKP masih berjalan di Malaysia.

Catat Komen

1 Ulasan

  1. smua dh boleh buat bisnes skrg..kalau pndai masak..org suka mskan kita..mmg customer akan cari je. sama mcm di kedai makan

    BalasPadam