Rabu, 24 Januari 2018

Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com

Tahun 2018 sudah hampir sebulan bermula, namun tak terlambat lagi rasanya untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2018! 

Berakhirnya tahun 2017, saya percaya pasti banyak pencapaian yang mungkin anda telah kecapi dalam kehidupan anda. Namun, bagaimana pula dengan pencapaian di tahun 2018 ini? Apakah azam baru tahun 2018 anda?

Azam baru membawa maksud keinginan/cita-cita atau matlamat yang kita hendak capai dengan bersungguh-sungguh. Untuk mudah menetapkan azam baru  adalah dengan mengenalpasti bentuk azam baru yang hendak dilaksanakan, sebagai contoh:-
Azam berbentuk hasil - Berhenti merokok, Mahu kuruskan badan, Kumpul duit untuk kahwin tahun depan
Azam berbentuk sistem - Berlari 3KM sehari untuk kuatkan stamina, Jogging setiap hari untuk kurangkan berat badan
Bagi saya, azam baru untuk tahun 2018 ni adalah fokus untuk program affiliate di blog. Ada 3 blog baru yang saya buat yang mempunyai 'niche' berbeza khas untuk promote affiliate. Pendapatan sampai empat angka setiap bulan  tu memang sangat susah, tetapi tiga angka tu harus dikekalkan. Berjayakah keazaman ini direalisasikan? Usaha perlu dilipat gandakan, kerana tanpa usaha sasaran tak akan tercapai! Inilah azam baru saya..


Memandangkan saya pernah update status Facebook ini tempoh hari, tak terlambat rasanya jika saya anjurkan satu giveaway sempena azam baru 2018 ini. Join ya!

Syarat Penyertaan

Syarat untuk penyertaan mudah saja, ikuti syarat mudah yang saya terangkan dibawah:

Langkah 1: Buat blog post bertajuk "Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com"
Langkah 2: Ceritakan tentang azam baru tahun 2018 anda (tak perlu salin balik entri ni, ceritakan terus mengenai azam baru 2018 anda)
Langkah 3: Tampal banner diatas dalam blog post dan link kan ke entri ini.
Langkah 4: Copy link blog post tu dan pastekan di ruangan komen entri ini.

Syarat mudah saja kan? kalau dah pernah buat blog post pasal azam baru, boleh olah semula dan buat satu entri baru..senang bah tu kawan..hehe! 

Hadiah Giveaway Berjumlah RM150

Hadiah yang akan saya berikan kepada peserta yang bertuah berupa wang tunai berjumlah RM150.

Pembahagian hadiah adalah..

Pertama : RM50
Kedua : RM40
Ketiga : RM30
Keempat : RM20
Kelima : RM10

Cara Pemilihan Pemenang

Pemilihan menggunakan random dot org bukan cara pemilihan pemenang yang saya rasakan adil dan sesuai untuk giveaway kali ini. Saya akan pilih sendiri (dengan bantuan isteri saya), blog post yang terbaik akan dipilih sebagai pemenang untuk wang tunai diatas. Manakala, peserta yang tidak berjaya akan dimasukkan dalam Bloglist 2018 blog ni nanti.

Tarikh Tutup Penyertaan

Giveaway ini akan berlangsung selama 3 minggu, bagi membuka ruang kepada blogger-blogger yang mungkin berminat nak join tetapi ada kekangan masa untuk buat entri penyertaan. 

Giveaway ini akan bermula pada 24 Januari 2018 sehingga 14 Febuari 2018, jam11:59 malam
Senarai pemenang akan diumumkan bila-bila masa selepas giveaway ini tamat!

Saya harap giveaway ni mendapat sambutan daripada rakan-rakan blogger seluruh Malaysia khususnya. Terima kasih dan semoga berjaya!

Artikel Berkaitan

Giveaway Azam Baru 2018 By Elihjapahar.com
4/ 5
Oleh

Subscribe Here

Suka dengan artikel di atas? Silakan melanggan via email

63 komen

24 Januari 2018 10:48 PG delete

sha dah join http://www.opzzpinky.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
24 Januari 2018 11:25 PG delete

ok nnt kita join ... sama pula start dan end ga kita, cuma saya buat di IG ...

Reply
avatar
24 Januari 2018 12:45 PTG delete

http://pernahke-kucingmakanpizza.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
24 Januari 2018 12:58 PTG delete

Ika join ya :0 https://ikashoid.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
24 Januari 2018 10:41 PTG delete

Qiss join juga ye. http://www.qisstiera.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html?m=1

Reply
avatar
24 Januari 2018 11:38 PTG delete

saya join jugak

http://www.umifuzy.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 12:01 PG delete

follow sini and joined!


http://zaza96.blogspot.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 12:04 PG delete

tumpang tanya encik. kotak follower encik sebelah mana ye? tak jumpa :'D

Reply
avatar
25 Januari 2018 7:44 PG delete

Sy dah join :)
https://herlittlehome.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 8:31 PG delete

assalamualaikum.... bismillah.
saya join.
http://www.adianiez.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 9:32 PG delete

cikyan dah join..

boleh check sini tau :)
https://nurazianjaafar.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

semoga ada rezeki cikyan kali nih.

Reply
avatar
25 Januari 2018 9:48 PG delete

cikyan dah join.

https://nurazianjaafar.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 1:20 PTG delete

saya join :D

https://farhannajafri.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 3:08 PTG delete

DATANG SUPPORT ! xD

http://www.jun-zie.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
Tanpa Nama
25 Januari 2018 10:34 PTG delete

shu join :)

http://shuhaidasaad.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
25 Januari 2018 11:44 PTG delete

Saya datang join ya, hihi.
http://www.noormaizan.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Selamat Tahun Baru!

Reply
avatar
26 Januari 2018 3:25 PTG delete

joined

http://www.cla-travel.asia/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:08 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:09 PTG delete

Hehe..ya.

IG saya sudah join. Jgn lupa join GA ni ya Mrs Pip!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:09 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:09 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:10 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:10 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:10 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:11 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:11 PTG delete

Kotak follower tak letak lagi. Nanti lah haha..

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:12 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:12 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya! Amin..

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:12 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:13 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:13 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:13 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:13 PTG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
27 Januari 2018 2:23 PTG delete

http://mylifemyprimaryplan.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
28 Januari 2018 4:32 PG delete

dah join https://www.kickstory.net/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
29 Januari 2018 7:54 PTG delete

join..

http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
29 Januari 2018 9:51 PTG delete

Hana join :)

http://pululudreams.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
29 Januari 2018 10:09 PTG delete

bismillah join :)

https://ohthrillers.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
30 Januari 2018 6:35 PG delete

Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
30 Januari 2018 6:35 PG delete

Terima kasih sudi join Tn Huzaini. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
30 Januari 2018 6:35 PG delete

Hai Hana :) Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
30 Januari 2018 6:36 PG delete

Hi Tashira Sha :) Terima kasih sudi join. Semoga berjaya ya!

Reply
avatar
31 Januari 2018 8:10 PTG delete

Assalamualaikum. Joined :D

http://sheissyahindah.blogspot.my/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
2 Februari 2018 12:55 PTG delete

Terima kasih Syahindah ms, semoga berjaya nanti!

Reply
avatar
3 Februari 2018 1:19 PG delete

saya dah joined :) https://insyirahanorpiah.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
3 Februari 2018 2:17 PG delete

Hai, saya join memeriahkan suasana :)
http://thesupersomething.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
3 Februari 2018 3:41 PG delete

GV join ya :)
https://galaksiviral.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
3 Februari 2018 9:31 PG delete

Terima kasih Nurin Insyirah, semoga berjaya nanti!

Reply
avatar
3 Februari 2018 9:32 PG delete

Terima kasih MiaLovetto, semoga berjaya nanti!

Reply
avatar
3 Februari 2018 9:33 PG delete

Terima kasih Tn Galaksi Viral, semoga berjaya nanti!

Reply
avatar
5 Februari 2018 6:20 PTG delete

Hi, assalamualaikum. Aida join ye. Terima kasih ^^

https://sharifahaidahana.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-tahun-baru-2018-by.html

Reply
avatar
6 Februari 2018 8:30 PG delete

Terima kasih Aida Hana, semoga berjaya nanti!

Reply
avatar
6 Februari 2018 10:14 PG delete

http://www.mrspip.com/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

join juga....

Reply
avatar
6 Februari 2018 10:27 PG delete

Haii... Assalamualaikum. Rai join tauu giveaway ni :)

https://pabilagadisberceloteh.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
7 Februari 2018 12:50 PG delete

Nurha join yerr

http://secretloved.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
8 Februari 2018 4:24 PTG delete

Saya join ye En Elih. :)

http://asmafiqah.blogspot.com/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
8 Februari 2018 9:33 PTG delete

ok boss, saya join http://www.ronaldmohoni.com/2018/01/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
10 Februari 2018 2:23 PTG delete

I hope I'm not too late to join this hehe

http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
14 Februari 2018 1:17 PTG delete

join :)

http://www.sayidahnapisah.com/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar
14 Februari 2018 6:50 PTG delete

Terima kasih sudi join Mrs Pip..semoga berjaya ya!

Reply
avatar
14 Februari 2018 11:13 PTG delete

Last minute join :) Rii join.

http://realsviors.blogspot.my/2018/02/giveaway-azam-baru-2018-by.html

Reply
avatar