Blog Kini 1 Juta Pageviews

Blog Kini 1 Juta Pageviews. Akhirnya, saya bergelar jootawan! bukan jutawan duit ya, tapi jutawan pageviews blog saja, harap jangan salah faham..nanti ada yang datang siasat pulak dari mana duit sejuta tu kan, haha..


Ya, cukup setahun dan 3 bulan blog ini sudah pun mencapai pageviews 1 juta. Tapi, apalah nak dibanggakan sangat kan? rakan blogger lain 3 bulan saja dah sejuta, belum lagi setahun kan..saya respect dengan korang yang hebat-hebat belaka..

Sejak kembali aktif berblog dari bulan Jun 2016, banyak pencapaian peribadi dalam blog Elih Japahar ini yang diperolehi. Tak dapat anugerah, namun cukuplah merasa lega atas usaha yang dilakukan selama ini.

Blog ini sedikit sebanyak telah menambah sumber pendapatan sampingan saya dengan konsisten dan efektif setiap bulan. Komisen hasil jualan ebook, program affiliate marketing, sponsored posts dan collaborations adalah bukti kejayaan blogger separuh masa mampu menjana pendapatan sampingan hanya dengan menulis. Tak hairanlah ramai otai-otai yang kini bergelar Usahawan Internet mampu bertahan lama dalam kerjaya mereka.

Sejak bertugas di negeri sendiri ni, kekangan masa terhadap tuntutan kerja dan keluarga sangat-sangat menjadi cabaran besar bagi blogger separuh masa macam saya ni. Saya berharap sangat, bolehlah saya bertahan lama sediikit didunia alam maya ini..

Catat Komen

9 Ulasan

 1. blog mrs pip jauh lagi utk capai 1 juta PV, yakin jer dgn usaha tangga kejayaan .. apapun Tahniah Elih! dan teruskan berblogging ...

  BalasPadam
 2. wahhh alhamdulillah. tahniah dah 1 juta! keep it up! :D

  BalasPadam
 3. tahniah elih..keep it up blogging

  BalasPadam
 4. tahniah :-) blog saya satu ni jauh lagi nak 100k pun heheh

  BalasPadam
 5. tahniah elih satu pencapaian terbaik.

  BalasPadam
 6. Tahniah bro Elih..

  Bro memang layak untuk menikmati kejayaan demi kejayaan dalam dunia blogger ini..

  Sebagai kawan yang pernah berjumpa secara ofline tentunya saya tumpah gembira..

  untuk itu saya ucapkan sejuta tahniah atas kejayaaan meraih sejuta pageview

  BalasPadam
 7. Hebat bro Elih.. Idol saya ni..

  Kena bangga dan jangan bandingkan dengan blog lain. Yang penting kita tahu usaha kita macamana..

  Kalau bro Elih tak bangga, saya bangga dengan bro Elih

  #bukangengkunyit

  BalasPadam
 8. Tahniah dah cecah 1 juta views. Semoga terus bersemangat nak berblogging

  BalasPadam