Khamis, 27 Oktober 2016

author photo
Pernah suatu ketika dulu, saya dan rakan saya ke pekan untuk membeli barang keperluan asrama. Tiba-tiba seorang lelaki berbadan sado lalu dengan kami dan saya terlanggar bahu dia, disebabkan ruang sempit terlalu ramai orang dikawasan itu.

"Minta maaf bang, saya tidak sengaja" saya meminta maaf sebab memang tak sengaja terlanggar dia. Lelaki itu cuma jeling saya dengan muka bengis macam nak belasah saya saja. Sesudah itu, saya tundukkan kepala, duit RM50 tercicir dari poket jaket lelaki tadi.

"Bang, bang...!" saya memanggil dengan kuat. "Apahal? mau minta tumbuk kah?" sambil awek sebelah dia pegang tangan dan menarik-narik, katanya "sudah lah tu bang, budak sekolah lagi tu?" ...dan kedua pasangan ni terus blahh dari situ..

Duit RM50 tu apa saya buat? beli Kentucky Fried Chicken (KFC) jugak macam bro Safuan Safri ini..haha..


Lelaki yang hensem tak akan marah-marah orang depan awek dia percayalah..kecuali ada benda nak ditunjukkan, atau saja minta perhatian dengan awek dia..

Dalam situasi bro Safuan Safri ni, rasanya elok panggil lelaki tu je untuk serahkan duit tu..situasi macam saya diatas, kalau panggil awek dia tu confirm saya kena belasah...tapi tak apalah, kira rezeki lah tu bro, haha..

Pengajaran dia, kalau orang panggil janganlah bersangka buruk sangat. Seeloknya jawab kenapa? disebabkan sombong dan ego diri sendiri yang rugi..


This post have 14 komen

avatar
Nao Mei delete 27 Oktober 2016 7:26 PTG

Hahaha...kus semangat...siap.guna makan kefci lagi

Reply
avatar
Hanafi Abdullah delete 29 Oktober 2016 9:55 PG

Untung la kalau dapat rezeki begitu..

Reply
avatar
Siti Nurzafirah delete 29 Oktober 2016 11:57 PG

hahaha.. tapi kalau saya, saya tak beli barang makan

Reply
avatar
Pha Is delete 30 Oktober 2016 12:56 PG

hahahaha... padan muka..
tapi x elok macam tu.. hahaha..
yg dipanggil tu pun, kna la baik sangka.. jangan tau nk marah ja.. hmm..

Reply
avatar
Adam delete 30 Oktober 2016 11:40 PTG

Dah baca dah.

http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Reply
avatar
Qaseh Abadi delete 31 Oktober 2016 5:03 PTG

terasa nak sokong komen PI ni.. :-)

Reply
avatar
Qaseh Abadi delete 31 Oktober 2016 5:03 PTG

kalau tak mau timbul salah sangka baik panggil boyfriend dia, cakap duit jatuh dari perempuan tu..

Reply
avatar
Unni Anje delete 2 November 2016 9:02 PTG

hahahaha... blagak sungguh!!!

btw Unni x jmpa Button follow :(

Reply
avatar
Elih Japahar delete 2 November 2016 9:22 PTG

Beli top up ke? beli baju ke? amboi hahaha..

Reply
avatar
Elih Japahar delete 2 November 2016 9:23 PTG

Haha..dah lapar nk buat mcm mana kan? LOL

Reply
avatar
Elih Japahar delete 2 November 2016 9:24 PTG

terasa nak sokong komen Qaseh pula ni :-P

Reply
avatar
Elih Japahar delete 2 November 2016 9:25 PTG

Betul jugak..ehhh, kasih yang kat atas ke ni? heheee..

Reply
avatar
Elih Japahar delete 2 November 2016 9:26 PTG

Button follow dekat badge JOIN NOW warna biru di sidebar kanan awak :) thanks Unni Anje..

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement