Khamis, 16 November 2017

author photo
Bila nampak video best dekat facebook mesti gatal tangan nak cari video tu di youtube tapi malangnya tajuk video tak sama dengan video yang diupload di facebook.

Jangan risau, saya sudah ada penyelesaiannya. Saya dah boleh download mana-mana video yang viral di facebook, sesuka hati saya..haha..

Korang pun nak download video di facebook jugak kah? saya kongsikan dengan anda cara-cara memasang plugin ini dengan mudah. Ikuti langkah-langkah dibawah:
  • Install SaveFrom.net Helper - Download ( atau Download sini)
  • Pastikan anda guna Google Chrome (sebab guna browser lain saya belum pernah try)
  • Download video terus daripada website SaveFrom.net
Tutorial Download Video Di Facebook Paling Mudah
  • Selepas install, satu extensions "Tampermonkey" akan keluar di atas tabs Google Chrome. Pastikan button "Enabled" ON dan "SaveFrom.net Helper" juga ON

Tutorial Download Video Di Facebook Paling Mudah

  •  Selesai, anda sudah boleh download video secara terus daripada Facebook. Klik video yang nak di download, dan button download berwarna HIJAU akan automatik terpapar.

Tutorial Download Video Di Facebook Paling Mudah

  •  Klik button download HIJAU tu dan pilih format video mana yang anda mahukan. 

Tutorial Download Video Di Facebook Paling Mudah


  • Berjaya! video yang anda nak tu sedang di download. Save lah dekat mana-mana yang anda nak, 
Sangat mudah kan? semoga tutorial ini membantu anda Download Video dengan mudah secara terus daripada laman Facebook.

This post have 12 komen

avatar
Nurulatika Yunus delete 1 September 2016 3:33 PTG

Wah terima kasih atas tipsnya.. mmg tgah cari tutor nak download video drp facebook :D

Reply
avatar
Elih Japahar delete 15 September 2016 7:38 PTG

Sama2, memang mudah guna saveform ni..selamat mendownload :)

Reply
avatar
Irda Garmin delete 16 November 2017 8:13 PG

sy pernah buat juga tp jadi kecil di blog paparan screennya..bagus entry ni..nanti sy nak cuba..tq eli

Reply
avatar
Eca Dwinky Asha delete 16 November 2017 10:47 PTG

asal aku buat xdpt jak..kin panas.nasib baik d telegram dpt jua downloadnya

Reply
avatar
titan delete 19 November 2017 11:42 PTG

ada cara lain gak.

tapi yang ni pun leh jugak guna.

Reply
avatar
Nik Khazami Nik aziz delete 21 November 2017 11:03 PG

ada cara lain rupanya selain guna IDM

Reply
avatar
Elih Japahar delete 22 November 2017 12:07 PG

Banyak lagi cara utk download ni, ini cuma salah satu je.

Reply
avatar
Elih Japahar delete 22 November 2017 12:08 PG

Yup. Kalau ada cara lain, bolehlah share nanti ya

Reply


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post

Advertisement