Lifestyle & Informative Blogger

10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee

10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee | Nak berniaga tapi tak tau nak jual apa? Selalu kita dengar, “beli ja di Shopee”, “harga Shopee lagi murah daripada beli di kedai”. Memang betul, sebab di Shopee ni lah LUBUK produk yang murah! 
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee

Kenapa murah? Sebab banyak koupon diskaun, promosi potongan harga dan promosi postage percuma. Kita semua sukakan POTONGAN HARGA! Kalau boleh nak yang lagi murah pada produk yang sama kualitinya.


Bagaimana Menjual Di Shopee

Aplikasi Shopee pun dah lama install di Smartphone ke? Bagi yang suka shopping online tu memang wajib lah install apps website ni kan..kalau boleh tak nak terlepas sebarang promosi yang menguntungkan kita.

Kalau lah suka membeli, mesti teringin juga nak berniaga kan?

Shopee adalah marketplace yang sangat popular di Malaysia. Boleh disemak di alexa rank, posisi laman web  Shopee kini berapa di Top 10 paling popular di Malaysia dengan trafik yang agak tinggi. Bayangkan jika produk anda dipaparkan di website ini ? bayangkan ratusan ribu pelawat setiap hari ini memaparkan produk anda?

Walaubagaimanapun, berniaga bukan setakat pilih produk dan jual di Shopee. Anda haruslah menganalisis dan membuat penilaian terlebih dahulu Apakah Produk Yang Laris Di Jual Di Shopee! Apa gunanya berniaga kalau tiada demand kan? Jual pun taka da orang nak beli..maka sia-sia lah bisnes anda nanti.

Sebelum anda mula berniaga, pastikan anda membaca Ebook Panduan Bisnes Shopee ini ! 

Disini, saya akan kongsikan dengan anda 10 Jenis Produk Yang Laris Jual Di Shopee. Apakah 10 jenis produk tersebut? 

1 – Kasut Lelaki, Wanita & Kanak-Kanak
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


2 – Produk Kecantikan
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


3 – Gadget
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


4 – Produk Kesihatan
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


5 – Produk Makanan
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


6 – Perkakas Elektronik
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


7 – Produk Mainan Kanak-Kanak
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


8 – Produk Keperluan Rumah
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


9 – Pakaian Kanak-Kanak
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


10 – Peralatan “Unik,Kreatif dan Inovatif” 
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


Daripada 10 senarai produk ini, saya rasa anda sudah tahu jenis apa produk yang anda nak jual. Perlu dipastikan bahawa jika anda menjual produk yang sama dengan orang lain, maka anda perlukan “kelainan” untuk produk anda misalnya meletakkan “Free Shipping”, “Buy 3, Free Shipping” atau “Buy 1 RM40, Buy 3 RM100”! ini sangat penting untuk menarik minat customer anda di Shopee nanti.

Di Shopee, anda tak perlu risau soal keselamatan kerana system jual beli di Shopee adalah 100% selamat daripada mangsa penipuan. Duit tak akan dilepaskan oleh pihak Shopee sekiranya produk belum diterima customer anda. Pembayaran juga dilakukan kepada Shopee dan bukan ke akaun pemilik perniagaan berkenaan. Selamat untuk transaksi !

Banyak yang bermain di fikiran anda bukan? Berniaga di Shopee ni memang nampak mudah tetapi tanpa ilmu pengetahuan mungkin usaha anda tidak akan membuahkan hasil. Anda perlukan panduan untuk memulakan bisnes di Shopee!
10 Produk Paling Laris Jual Di Shopee


Ebook Panduan Bisnes Shopee ini akan membantu anda! Dapatkan segera sebelum harga buku panduan ini dinaikkan. Jangan lepaskan peluang ini!

Semoga berjaya.


EmoticonEmoticon