Selasa, 4 Disember 2018

author photo
Bagaimana Cara Buat Bisnes Dropship Di Shopee? | Ramai orang tanya, macam mana buat kedai online di Shopee? kena bayar ke? perlu register nama syarikat tak? Kalau tanya saya, memang jawabnya kena baca Ebook Rahsia Shopee ini lah! tapi sebelum beli ebook ni biarlah saya terangkan sedikit ilmu berdasarkan pengalaman saya sendiri berniaga di Shopee.

Cara Buat Bisnes Dropship Di Shopee Malaysia



Mudahnya Berniaga Di Shopee

Shopee mula dilancarkan pada tahun 2015 di Singapore. Kemudian, berkembang ke Malaysia, Thailand, Taiwan, Indonesia, Vietnam dan Philipine. Shopee merupakan platform ecommerce yang mengumpulkan peniaga seluruh asia dengan harga tawaran yang berpatutan. Kini, Shopee semakin mendapat tempat dikalangan pembeli online yang hampir 60% memilih Shopee sebagai platform pertama yang akan dipertimbangkan untuk membeli keperluan mereka.

Jika anda berniaga di Shopee, terdapat 2 cara untuk menjual di Shopee..


#1 - Owner Produk

Sekiranya anda mempunyai produk fizikal, atapun anda pemilik produk. Semestinya anda boleh berniaga di Shopee, buat kedai online menggunakan nama brand anda sendiri dan jual di Shopee. Pada masa ini, produk yang berjenama terkenal pun menjual di kedai Shopee syarikat mereka. 

Sebagai contoh..

Kedai Shopee Nestle Official Store



Vivo Technologies Sdn Bhd


Mengapa syarikat besar pun membuka kedai di Shopee? sebabnya Shopee menyediakan banyak kemudahan yang memudahkan kerja-kerja promosi tanpa bersusah-susah design sendiri. 

Apa yang membuatkan Shopee terbaik?




Rasanya, 16 sebab ni pun dah banyak membantu anda dalam bisnes kan..kalau buat design dan buat website kedai online semua ini mungkin perlu bayar orang tengah untuk buatkan..


#2 - Bisnes Dropship

Berniaga di Shopee ni 100% FREE! tidak perlu nama/pendaftaran syarikat. Malah, anda yang berniaga produk dropship pun boleh berniaga di Shopee. 

Tahukah anda? terdapat ratusan jenis produk yang laku keras di jual secara online? yang menariknya, produk ini dijual secara DROPSHIP saja.

Kelebihan drosphip? menjual tanpa produk fizikal, anda hanya perlu promote produk orang lain. Pelanggan bayar dengan anda, anda beli dengan supplier dan mereka poskan produk tersebut kepada pelanggan anda. Kerja anda cuma promote/jual. 

Jika anda kedai sendiri, anda boleh menjual sendiri atau menjual online. Dimana dapatkan produk laku keras dengan HARGA BORONG? Saya cadangkan anda memborong terus dari China melalui laman web Taobao.com [ Ebook Rahsia Taobao ] ataupun 1688.com [ Ebook Rahsia 1688 ].


Panduan Berniaga Di Shopee

Nak berniaga di Shopee dan perlukan panduan untuk membuka kedai Shopee? anda bernasib baik kerana ramai peniaga berjaya diluar sana sudi berkongsi pengalaman mereka berniaga di Shopee. Ilmu ni kalau nak dapat Free memang susahlah, penulis pasti akan mengenakan caj tertentu agar ilmu yang dikongsikan bukan sia-sia dan dihargai.

Cara Buat Bisnes Dropship Di Shopee Malaysia

Penulis ebook Bisnes Shopee, John Jenin merupakan peniaga di Shopee yang berhasil menjana jualan sehingga 5 angka dengan hasil jualan mingguan 4 angka.

Cara Buat Bisnes Dropship Di Shopee Malaysia

Anda nak berjaya macam beliau jugak?




Semoga dengan panduan ini, memudahkan anda berniaga di Shopee. Salam Sukses!

This post have 0 komentar


EmoticonEmoticon

Next article Next Post
Previous article Previous Post