Lifestyle & Informative Blogger

5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa

5 Idea Bisnes Paling Untung Ketika Bulan Puasa. Apabila tiba bulan ramadhan, bulan puasa bagi umat Islam diseluruh dunia. Menjelang hari raya, sebulan kita akan berpuasa. Ramai yang cuba berniaga part time untuk mendapatkan sedikit duit tambahan untuk persediaan raya nanti. Seperti biasa kedatangan bulan puasa dinantikan banyak orang, samada untuk menggandakan amal ibadat atau menggandakan wang hasil berniaga di bulan puasa. 


5 Idea Perniagaan Paling Untung Ketika Bulan Puasa

Peniaga yang biasa berniaga di bazar ramadhan pastinya dah buat perancangan awal tapak bazar ramadhan mana nak buka nanti. Bagi yang masih tercari-cari bisnes apa yang boleh mendapat sambutan banyak menjelang dan semasa bulan puasa ini, saya kongsikan dengan anda 5 idea bisnes paling banyak untung dengan modal yang tidak begitu tinggi.

1 - Bisnes Jual Air Balang 
5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa
Bisnes Jual Air Bazar Ramadhan | Sumber Gambar - www.harianjabar.com
Peniaga bazar ramadhan pasti tahu ini adalah jualan wajib setiap kali tiba bulan puasa. Jualan air balang selalunya dibungkus untuk dibawa balik ke rumah. Diwaktu bulan puasa ni, tak payah beli gelas/cawan pun sebab air yang dibungkus siap dalam plastik memudahkan urusniaga jualan air balang. Nak dapat lebih tip dan panduan berniaga air balang? klik sini

2 - Bisnes Jual Makanan 
5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa
Jual Makanan Di Bulan Puasa | Sumber Gambar - www.afhamrusli.com
Makanan yang dibungkus/tapau merupakan pilihan wajib yang lazimnya akan dibeli. Jika dilihat dibazar ramadhan, majoriti jualan disana adalah makanan dan minuman. 

3 - Bisnes Jual Pakaian Raya 
5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa
Koleksi Baju Raya 2017 | Daftar Affiliate & Beli Sini
Ramai yang akan cari pakaian baru untuk raya nanti, bisnes ni pasti boleh laris jika kena pada caranya. Terpulanglah nak jual macam mana, nak jual dekat kedai facebook, kedai instagram, twitter ataupun kedai online. Kalau tak nak keluar modal, anda boleh je join program dropship di mana-mana website ecommerce yang menawarkan komisen yang lumayan. Misalnya, lazada, zalora, tudung2u, dan banyak lagi.

4 - Bisnes Produk Kecantikan Dan Kesihatan
5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa
Produk Kecantikan & Kesihatan Shaklee | Sumber Gambar - www.clairecsy.com
Sebulan cukup tak nak cantik bila tiba raya nanti? haha..memang cukup jika kena pada produk yang memang terbukti berkesan dan kena caranya. Banyak orang nak kelihatan cantik di hari raya nanti, menjelang bulan puasa dan ketika bulan puasa ni pastinya ramai yang akan mencari produk kecantikan untuk kulit muka agar lebih menawan di hari lembaran nanti. Ambil peluang ini untuk jualan promosi raya.

5 - Bisnes Jual Buku Resepi Masakan
5 Idea Perniagaan Paling Untung Bulan Puasa

Demi menyediakan hidangan terbaik untuk seisi keluarga pastinya ramai yang akan mencari buku resepi yang terbaik.

Tahukah anda, Kinokuniya menyediakan buku-buku resepi ini untuk jualan secara affiliate. Setiap jualan buku yang anda promote akan diberikan komisen. Gunakan kelebihan ini dan promote buku resepi masakan dan kuih muih yang ada di Kinokuniya melalui platform InvolveAsia.

Semoga membantu menjana pendapatan sampingan di bulan puasa ini.

7 ulasan

  1. perniagaan yang paling untung ...beramal ibadat

    lari dari topik

    BalasPadam
  2. Yg meniaga mkana n minuman tu comform2 la lku keras hehe

    BalasPadam
  3. dalam berniaga bulan ramadhan jangan lupa beribadat sudah le hehe

    BalasPadam
  4. Hi, saya datang singgah follow sini :) salam kenal :)

    BalasPadam
  5. Kami boleh membantu anda dengan pinjaman tulen untuk memenuhi keperluan anda.
    Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan tanpa tekanan dan kelulusan cepat?
    Adakah anda memerlukan pinjaman segera hari ini? Tiada Pemeriksaan Kredit

    * KELULUSAN PINJAMAN PADA 60MINS !!
    * PEMULANGAN HARI SEMUA JAMINAN !!
    * 100% KADAR KELULUSAN !!
    * KADAR FAEDAH RENDAH PADA 2% !!


    Hubungi kami untuk maklumat lanjut tentang tawaran pinjaman dan kami akan menyelesaikannya
    masalah kewangan. hubungi kami melalui e-mel:

    charitykings2@gmail.com

    BalasPadam
  6. Kami boleh membantu anda dengan pinjaman tulen untuk memenuhi keperluan anda.
    Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi atau perniagaan tanpa tekanan dan kelulusan cepat?
    Adakah anda memerlukan pinjaman segera hari ini? Tiada Pemeriksaan Kredit

    * KELULUSAN PINJAMAN PADA 60MINS !!
    * PEMULANGAN HARI SEMUA JAMINAN !!
    * 100% KADAR KELULUSAN !!
    * KADAR FAEDAH RENDAH PADA 2% !!


    Hubungi kami untuk maklumat lanjut tentang tawaran pinjaman dan kami akan menyelesaikannya
    masalah kewangan. hubungi kami melalui e-mel:

    charitykings2@gmail.com

    BalasPadam
  7. Bulan Ramadhn bula untuk ummat menggandakan rezeki,pahala dan sebagainya..yang penting berpada-pada dan besederhana.

    BalasPadam


EmoticonEmoticon