Khamis, 9 Februari 2017

Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan

Pageview Dan Alexa Ranking Blog Selepas 7 Bulan. Pejam celik, pejam celik, bila tersedar saja dari mimpi blog Elih Japahar ini sudah pun berusia 7 bulan. Blog dan domain ini masih berusia 7 bulan, diibaratkan seorang bayi baru ja pandai senyum dan tertawa manja. Merangkak pun tengah explore lagi, kadang boleh kadang-kadang tak boleh. 

Blog ini ibarat bayi kecil yang perlu dibelai dan dididik agar menjadi anak yang baik bila besar nanti. Bukan mudah menjadi blogger yang boleh bertahan lama, apatahlagi dunia internet ni telalu luas untuk di terokai. Ini adalah sedikit perkembangan dari segi trafik, seo, ranking dan website speed blog Elih selama 7 bulan.

Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan
Pageview Tak Menentu, Tapi Puratanya Dalam 3000++ Sehari

Ranking Alexa Elih Jahapar
Alexa Ranking From June 2016 Until Jan 2017

Website speed Elih Japahar
Website Speed Test Guna Pingdom.Com

SEO Score ELih Japahar
SEO Score Guna Chkme.Com

Traffic Source Elih Japahar
Trafific Sources 51.35% Daripada Organic Search & 42.65% Daripada Direct Visit

Referring Sites Elih Japahar
Referring Sites Sepanjang 7 Bulan

Antara kejayaan kecil yang berjaya dicapai blog ini adalah..

  • Menjana pendapatan melalui komisen affiliate Ebook secara konsisten setiap bulan walaupun sedikit.
  • Memenangi hadiah saguhati artikel terbaik Pertandingan SEO - Minyak Herba Asma Mujarab Sdn Bhd
  • Pernah mendapat review jobs untuk produk dan bisnes beberapa kali.
  • Berjaya menganjurkan giveaway dengan penyertaan yang agak memberangsangkan.


Target saya lepas ni adalah untuk mencapai Pageview 1 Juta..income 4 angka dengan blog..dan  mahu melancong ke Korea Selatan..

Park Shin Hye Kesanganku

Alahai Park Shin Hye..hurmm..

Okaylah, jika anda berminat mahu mendapatkan khidmat review atau sebarang collaboration..sila klik tab Contact Us

Kita bincang sampai jadi yaaa..

Peace yoow!

Artikel Berkaitan

Pageview Dan Ranking Alexa Blog Selepas 7 Bulan
4/ 5
Oleh

Subscribe Here

Suka dengan artikel di atas? Silakan melanggan via email

20 komen

9 Februari 2017 3:55 PTG delete

Perghhh memang terbaik la elih.. Teruskan usaha tau.. Moga Elih terus berjaya dalam dunia blogging..

Reply
avatar
9 Februari 2017 4:15 PTG delete

perghh baru 7 bln dan mencapai pg mcm tu..jie pun xterlawan..

Reply
avatar
9 Februari 2017 5:51 PTG delete

bukan mudah untuk dapatkan 3k sehari dan kekalkan atau tambahkan lagi.. Terbaik. Keep it up.. 👍

http://www.reenri.com

Reply
avatar
10 Februari 2017 9:46 PG delete

untungnya awak..blog semakin meletop-letop

Reply
avatar
10 Februari 2017 9:58 PTG delete

tahniahh.. semoga tercapai impiannya..amin

Reply
avatar
12 Februari 2017 8:26 PG delete

Tahniah... smoga terus sukses... aamiin. Salam berblogging dan salam ukhwah :)

Reply
avatar
15 Februari 2017 2:18 PTG delete

Tahniah elih...makin mantap blog...domain blog pun dah kuat...teruskan lagi bgi smpai 5 angka sebulan...nampak elih ada kesungguhan bleh la nk jumpa park shin hye tu...klu sy nak jumpa yoona...hehe! Kipidap bro!

Reply
avatar
16 Februari 2017 1:57 PTG delete

Terima kasih Lea..moga Lea pun bjaya jugak ye.

Reply
avatar
16 Februari 2017 1:59 PTG delete

Masih terkapai kapai. Tapi sudah mjumpai rentak.

Bro lg hebat..hehe.

Reply
avatar
16 Februari 2017 2:06 PTG delete

Masih mncari rentak.

Tapi syukur rezeki dr Allah.

Reply
avatar
16 Februari 2017 2:07 PTG delete

Terima kasih cik itah.

Sama jugak dgn kamu ya.

Reply
avatar
16 Februari 2017 2:09 PTG delete

Hahahaa.

Jika diizinkan olehNya pasti tercapai juga tu.

Kipidap utk bro jugak.

Reply
avatar
17 Februari 2017 3:25 PG delete

Terbaik. Semoga tercapai cita-cita untuk berjumpa dengan park shin hye. Good luck and all the best !

Reply
avatar