AliDropship is the best solution for drop shipping

Selasa, 16 Ogos 2016

Cara Aktifkan Kad ATM/Debit Melalui Maybank2u

Cara Aktifkan Kad ATM/Debit Melalui Maybank2u | Sebelum ini, saya ada kongsikan bagaimana untuk menggantikan Kad ATM atau Debit Maybank anda secara atas talian (online) dengan mudah menggunakan Maybank2u sahaja.
Baca - Cara Tukar Kad ATM/DEBIT Maybank Secara Online
Seperti yang dijangkakan, kad atm/debit kad saya sampai dalam tempoh 14 hari bekerja. Dan, taadaaa..inilah kad ATM/DEBIT Maybank saya yang baru..malangnya, lupa tukar kad dengan wajah sendiri pulak..tak apa lah, lain kali saja..haha..

Kad ATM/DEBIT Maybank Baru 
Untuk mengaktifkan Kad ATM/Debit Maybank, ada beberapa cara iaitu:

Cara 1: Menggunakan Mesin ATM --> Masukkan Kad Baru (menggunakan nombor pin yang sama) -->Lain-lain Urusan -->Pilih Pengaktifan Kad --> Selesai.

Cara 2: Datang ke mana-mana Cawangan Maybank dan aktifkan di kaunter Maybank.
Cara 3:  Menggunakan Maybank2u.

Memandangkan, saya memang tak ada masa nak berurusan dikaunter dan berbaris di mesin ATM. Maka, cara paling mudah adalah dengan menggunakan Maybank2u. Lebih mudah, selamat dan cepat! 

Cara Aktifkan Kad ATM/Debit Melalui Maybank2u

Saya akan terangkan bagaimana proses untuk mengaktifkan Kad ATM/Debit Maybank baru dengan menggunakan Maybank2u. Berikut adalah cara-caranya:

Langkah 1: Log in seperti biasa ke akaun Maybank2u.
Langkah 2: Pilih "Card Management".


Langkah 3: Pilih "ATM/Debit Card".


Langkah 4: Paparan seperti dibawah akan keluar, pastikan 4 digit terakhir kad ATM/Debit sama dengan kad yang anda dapat tu. Kemudian, klik "Activate Now"


Langkah 5: Masukkan maklumat kad ATM/Debit baru dan request TAC Number. Kemudian, "Confirm".


Dibahagian bernombor 1 tu, masukkan 8 digit nombor Kad ATM/Debit. Boleh "View Sample" untuk melihat contoh, atau tengok gambar dibawah ini.

Sample 8 Digit Terakhir Kad ATM/Debit

Langkah 6: Paparan dibawah akan keluar dan pastikan Status adalah SUCCESSFUL! 


Selesai ! Mudah kan? 

Menurut maklumat daripada kakitangan Maybank, kad baru ni mempunyai fungsi PayWave,  dengan ciri keselamatan pin menggantikan 'tandatangan' sebelum ini. Sentuhkan kad dan masukkan 6-digit pin keselamatan anda untuk membeli-belah nanti.

NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

Delivered by FeedBurner